Solucions: Propostes de Participacio


Creació d’un consell de Joventut:

 

Actualment a Parets només hi ha una entitat adscrita a la regidoria de Joventut. Tot i això hi ha diverses entitats que no només tenen una força presencia juvenil, sinó que en alguns casos fins i tot tenen una forta capacitat mobilitzadora.  Hem de treballar amb totes aquestes entitats on el jovent te una presencia important per a poder crear un Consell Local de Joventut que treballí diversos temes:

 

          Oci i Lleure: Crear una agenda de diverses propostes d’oci per al jovent de Parets. Que reflexi les seves inquietuds i tingui propostes de caire participatiu i cultural, que no només es limiti a fer concerts.

          Diagnosis de la realitat juvenil: No només hem d’articular el consell en l’oci, sinó que s’ha de fer servir per a conèixer quines son les necessitats del jovent, a nivell laboral, de habitatge, de salut…Per a tal de dissenyar unes bones polítiques de joventut es important la participació dels joves i les joves.

          Cogestió dels Equipaments Juvenils: Establir un sistema d’usos per als Equipaments municipals que puguin fer servir els joves, incloent-hi l’I.E.S i les escoles. De manera que els joves tinguin jocs on reunir-se i realitzar activitats. Es potenciarà que aquests equipaments estiguin co-gestionats per alguna entitat en concret, com en el cas del futur ateneu pera joves.

 

Treballar en un pressupost municipal jove.

 

En el marc dels processos de pressupostos participatius que es porten realitzant en el nostre municipi creiem que ens important fomentar al participació dels joves. Per això trobem important integrar la seva participació de forma diferenciada i en àmbits que els  afectin directament, es necessari diferencial un espai de participació jove en el pressupost on puguin decidir sobre que s’inverteix i com es realitzen determinades polítiques juvenils, on siguin els joves i les joves dels pobles els que prenguin la paraula per prioritzar i decidir quins equipaments, inversions o projectes son els que necessiten.

 

Realització participativa dels Plans Locals de Joventut

 

En quatre anys a Parets s’ha aprovat el Pla Local de Joventut en el quart any de legislatura. Desprès d’un llarg procés de diagnosis i de un període encara més llarg en que poca cosa s’ha parlat del pla i semblava prou encallat.

La nostra proposta es realitzar diversos Plans locals de Joventut, treballats en els marcs del consell local de joventut i del pressupost jove. De manera que puguem aprofitar les ajudes i subvencions que atorga la generalitat per realitzar polítiques juvenils.

 

[@more@]

Quant a jmartorell

Nascut un 3 de Setembre de 1984. Per Sort o Desgracia Visc a Parets tota la vida, friki nat , independentista convençut, escolta militant i persona mes o menys activa. Durant anys ha acumulat una col•lecció de còmics bastant notable, lector del denudat gènere dels superherois. Quan la lectura dels còmics em deixa temps lliure miro de estudiar Ciències Polítiques o fins i tot treballar per finançar les meves activitats. Membre de l’agrupament Escolta i Guia Sant Jaume des de fa temps, ha estat cap de les unitats Castors Lludrigues, i Rangers- Noies Guies, ara cap de Pioners- Caraveles (suposadement els més grans). Antic secretari de l’agrupament, sembla ser que actualment comparteix el càrrec de Cap d’agrupament amb un altra persona que , de ben segur, es millor que ell. Col•laborador actiu d’Esquerra Republicana de Parets del Vallès, contribueix a fundar les JERC de Parets del Vallès i es escollit Portaveu. També es escollit Secretari d’organització comarcal de les JERC del Vallès Oriental, segurament perquè hi havia poques persones sinó no s’entén que es confiïn responsabilitats en algú mentalment inestable com ell. Afortunadament en l\'ultima reorganització comarcal aquest problema s\'ha pogut solucionar, i ara es secretari de política municipal. Normalment surt poc al carrer, per por de les agressions que pugui patir per totes aquelles persones que l’han aconseguit odiar al pas del temps, a vegades beu, pero no gaire sovint. Si sentiu el contrari, son llegendes urbanes
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Solucions: Propostes de Participacio

Els comentaris estan tancats.

Solucions: Propostes de Participacio


Creació d’un consell de Joventut:

 

Actualment a Parets només hi ha una entitat adscrita a la regidoria de Joventut. Tot i això hi ha diverses entitats que no només tenen una força presencia juvenil, sinó que en alguns casos fins i tot tenen una forta capacitat mobilitzadora.  Hem de treballar amb totes aquestes entitats on el jovent te una presencia important per a poder crear un Consell Local de Joventut que treballí diversos temes:

 

          Oci i Lleure: Crear una agenda de diverses propostes d’oci per al jovent de Parets. Que reflexi les seves inquietuds i tingui propostes de caire participatiu i cultural, que no només es limiti a fer concerts.

          Diagnosis de la realitat juvenil: No només hem d’articular el consell en l’oci, sinó que s’ha de fer servir per a conèixer quines son les necessitats del jovent, a nivell laboral, de habitatge, de salut…Per a tal de dissenyar unes bones polítiques de joventut es important la participació dels joves i les joves.

          Cogestió dels Equipaments Juvenils: Establir un sistema d’usos per als Equipaments municipals que puguin fer servir els joves, incloent-hi l’I.E.S i les escoles. De manera que els joves tinguin jocs on reunir-se i realitzar activitats. Es potenciarà que aquests equipaments estiguin co-gestionats per alguna entitat en concret, com en el cas del futur ateneu pera joves.

 

Treballar en un pressupost municipal jove.

 

En el marc dels processos de pressupostos participatius que es porten realitzant en el nostre municipi creiem que ens important fomentar al participació dels joves. Per això trobem important integrar la seva participació de forma diferenciada i en àmbits que els  afectin directament, es necessari diferencial un espai de participació jove en el pressupost on puguin decidir sobre que s’inverteix i com es realitzen determinades polítiques juvenils, on siguin els joves i les joves dels pobles els que prenguin la paraula per prioritzar i decidir quins equipaments, inversions o projectes son els que necessiten.

 

Realització participativa dels Plans Locals de Joventut

 

En quatre anys a Parets s’ha aprovat el Pla Local de Joventut en el quart any de legislatura. Desprès d’un llarg procés de diagnosis i de un període encara més llarg en que poca cosa s’ha parlat del pla i semblava prou encallat.

La nostra proposta es realitzar diversos Plans locals de Joventut, treballats en els marcs del consell local de joventut i del pressupost jove. De manera que puguem aprofitar les ajudes i subvencions que atorga la generalitat per realitzar polítiques juvenils.

 

[@more@]

Quant a jmartorell

Nascut un 3 de Setembre de 1984. Per Sort o Desgracia Visc a Parets tota la vida, friki nat , independentista convençut, escolta militant i persona mes o menys activa. Durant anys ha acumulat una col•lecció de còmics bastant notable, lector del denudat gènere dels superherois. Quan la lectura dels còmics em deixa temps lliure miro de estudiar Ciències Polítiques o fins i tot treballar per finançar les meves activitats. Membre de l’agrupament Escolta i Guia Sant Jaume des de fa temps, ha estat cap de les unitats Castors Lludrigues, i Rangers- Noies Guies, ara cap de Pioners- Caraveles (suposadement els més grans). Antic secretari de l’agrupament, sembla ser que actualment comparteix el càrrec de Cap d’agrupament amb un altra persona que , de ben segur, es millor que ell. Col•laborador actiu d’Esquerra Republicana de Parets del Vallès, contribueix a fundar les JERC de Parets del Vallès i es escollit Portaveu. També es escollit Secretari d’organització comarcal de les JERC del Vallès Oriental, segurament perquè hi havia poques persones sinó no s’entén que es confiïn responsabilitats en algú mentalment inestable com ell. Afortunadament en l\'ultima reorganització comarcal aquest problema s\'ha pogut solucionar, i ara es secretari de política municipal. Normalment surt poc al carrer, per por de les agressions que pugui patir per totes aquelles persones que l’han aconseguit odiar al pas del temps, a vegades beu, pero no gaire sovint. Si sentiu el contrari, son llegendes urbanes
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.